Ajuts, subvencions i finançament

Ajuts per a projectes d’eficiència energètica i economia circular d’empreses turístiques

Disponible fins el dia 31/12/2024

RESOLUCIÓ EMT/4139/2022, de 21 de desembre, per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió d’ajuts per a projectes d’eficiència energètica i economia circular d’empreses turístiques.

Aquesta línia de subvencions té com a objecte el finançament a empreses d’allotjaments turístics amb projectes que permetin adoptar mesures per reduir el consum d’energia, per introduir sistemes de gestió energètica i tecnologies més eficients així com per fomentar l’ús d’energies renovables en les seves instal·lacions.

Seran actuacions subvencionables:

 1. Millora de l’eficiència energètica de l’envoltant tèrmic.
 2. Millora de l’eficiència energètica i d’energies renovables a les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, ventilació i aigua calenta sanitària:
  • Substitució d’energia convencional per energia solar tèrmica
  • Substitució d’energia convencional per energia geotèrmica
  • Substitució d’energia convencional per biomassa a les instal·lacions tèrmiques
  • Millora de l’eficiència energètica dels sistemes de generació no inclosos a les subtipologies anteriors
  • Millora de l’eficiència energètica dels subsistemes de distribució, regulació, control i emissió de les instal·lacions tèrmiques
 3. Millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions de llum.

L’import de la subvenció s’estableix per un percentatge de la totalitat del projecte. Els criteris que es tenen en compte per determinar la quantia de les subvencions són els costos elegibles, la tipologia d’actuació per desenvolupar i la tipologia de l’empresa sol·licitadora.

El termini per sol·licitar l’ajut és des del 17 de gener de 2023, a les 9.00 h, i acabarà un cop exhaurit el pressupost disponible o, com a màxim, el dia 31 de desembre de 2024.

En aquest enllaç, trobareu el detall de la subvenció.

Compartir:
Buy now