Actualitat a Espai Empresa

Estand espai empresa a la fira de la candelera – 4, 5 i 6 de febrer de 2022

Noticia publicada el 4 de febrer de 2022


Estand espai empresa a la fira de la candelera -  4, 5 i 6 de febrer de 2022
(Passeig del Terraplè, cantonada c. Del Molí)Les xarxes de connectivitat 5G: la revolució en les comunicacions d’empreses i particulars

L’adopció de les noves xarxes de connectivitat 5G permet un gran nombre de connexions simultànies a major velocitat, menor latència, menor consum energètic que les fan més segures i capaces de donar resposta a més sectors, no només a nivell d'indústria 4.0, si no també a nivell sanitari, mobilitat intel·ligent connectada i autònoma, logística, agricultura i els entorns rurals, i en les ciutats intel·ligents, entre d’altres.

En general, el 5G genera valor gràcies a 3 factors:

1) Ampla de banda mòbil (quantitat d’informació que es rep per segon) millorada, que proporciona altes velocitats de dades (superiors a 10Gb/s) per millorar serveis com l’streaming de vídeo i les aplicacions de Realitat Virtual.

2) Comunicació ultra fiable amb molt baixa latència (temps de resposta entre que es dona una ordre i la màquina l’executa) que augmenta la velocitat i la qualitat del servei com per exemple en el control de robots, drons, en la cirurgia remota o en els cotxes autònoms

3) Comunicació Massiva Màquina a Màquina que permet la generació, transició i processament automàtic de dades en diverses màquines sense que hagin d’intervenir les persones, interessant per exemple en el seguiment de mercaderies en una cadena de subministrament.

En la industria 4.0 la connectivitat és un element clau, però actualment les fàbriques tenen algunes limitacions com els problemes d’interferències en les xarxes Wi-Fi, especialment en entorns d’alta densitat. Les connexions fixes tenen un cost d’instal·lació molt elevat i són difícils d’escalar en entorns manufacturers. Per aquest motiu, les xarxes 5G són una alternativa potencial que permetria la comunicació bàsica en moltes de les seves aplicacions com per exemple el control sense fils de màquines i robots.

Les xarxes 5G permetran millorar l’eficiència de les línies de producció mitjançant la monitorització a temps real del comportament de les màquines, les variacions de qualitat dels bens produïts, les interaccions dels operaris i altres factors canviants de l’entorn. Un exemple seria l’anàlisi a temps real de les dades de les càmeres amb sensors per tal de rebutjar productes amb defectes visuals durant la producció.

La tecnologia 5G té una alta capacitat de contribució a la productivitat econòmica i a la vertebració territorial i suposarà una revolució en les comunicacions d’empreses i particulars i una oportunitat d’innovar per a les PIMES.

Podeu conèixer els avantatges de les xarxes 5G per a empreses i particulars a l’estand Espai Empresa.  També trobareu la informació de la FP Dual en l’àmbit de les tecnologies 4.0 al centre docent de Molins de Rei.

Ens trobareu a l’Espai Empresa, al pg. del Terraplè, cantonada c. Del Molí i a https://www.candelera.cat/

 
Compartir:
Buy now