Actualitat a Espai Empresa

Actua sostenible – tancant la bretxa entre la intenció i l’acció

Noticia publicada el 16 de gener de 2023
 

Quan parlem d’economia d'impacte ens referim a com les empreses i les inversions poden generar un impacte positiu en la societat i medi ambient, alhora que busquen ser rendibles econòmicament. En altres paraules, es tracta de fer negocis de manera responsable i sostenible, en lloc de només centrar-se a maximitzar els guanys.

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei, en el marc de la 172a Fira de la Candelera de Molins de Rei i de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, i amb la suport de la Federació de Cooperativa de Catalunya, organitzem la jornada en format híbrid (presencial i virtual) Actua sostenible - tancant la bretxa entre la intenció i l’acció, que tindrà lloc el dimarts 31 de gener  de 2023.

L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer l'economia d'impacte i per què és important que les empreses incorporin el triple balanç en les seves estratègies. Reflexionar sobre les noves formes de relació amb els clients més joves i amb les futures generacions potencials més tecnològiques i digitals, on es presentarà l’eina digital Actua Sostenible GO, desenvolupada per Impact Hub basada en els principals estàndards i legislació internacional, europea i nacional i que permet a les empreses realitzar un autodiangòstic per conèixer com estàn en matèria ambiental, social i de governança (ASG) i obtenir un informe de recomanacions que ajuda a dibuixar el full de ruta cap una organització més sostenible, tot a partir de  l’experiència de diferents casos d’èxit de cooperatives.

Programa

9.30 h Benvinguda

9.35 h Conferència empresarial i casos d’èxit de cooperatives:

“Actua sostenible – tancant la bretxa entre la intenció i l'acció”

Gisela Ibáñez, Project Manager d'Impact Hub Barcelona.

Experiències de cooperatives:

Melània Ferrer, Gestió i Projectes al grup sectorial de cooperatives d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Laura Camprubí, Sòcia fundadora de la cooperativa El Risell, Sccl.

10.45 h Torn obert de preguntes

11.00 h Cloenda

Quan? Dimarts, 31 de gener, de 9.30 a 11 h

On?   Presencial a la Sala Federació Obrera al  C/ Jacint Verdaguer, 48, de Molins de Rei, i virtual fent clic aquí

Adreçat a: Cooperatives, comerços, autònoms, emprenedors, i  interessats per l’economia social i solidària

Acte gratuït

Per fer inscripció fer clic aquí
Més informació al 93 680 02 97

 
Compartir:
Buy now