Actualitat a Espai Empresa

Visita a l’empresa Vertical Fields, del sector del cultiu hidropònic vertical de vegetals

Noticia publicada el 5 d'agost de 2021


Recentment, la companyia ha rebut una subvenció de l’Ajuntament de Molins de Rei per a la compra de vehicles elèctrics.
L’alcalde, Xavi Paz, el regidor d’Empresa, Jordi Pradell, i el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, continuen visitant algunes de les empreses del teixit empresarial de Molins de Rei, la darrera en rebre la visita del consistori ha estat Vertical Fields.
Aquesta empresa –beneficiària de la subvenció de l’Ajuntament per la compra de vehicles elèctrics, amb un import de 2.000€- desenvolupa cultiu hidropònic vertical de vegetals, un cultiu especial que consisteix a conrear els vegetals sense utilitzar terra en edificis, en comptes de fer-ho en camps o hivernacles. Per fer la fotosíntesi, aquestes plantes creixen mitjançant una il·luminació artificial d’energies netes.
Addicionalment, el principal benefici d’aquest tipus de cultiu és evitar el transport d’aliments a llargues distàncies, fet que consumeix grans quantitats d’energia fòssil.
Vertical Fields també aplica mesures amb relació al seu impacte mediambiental i aposta per l’economia circular. El seu sistema de producció funciona al 100% mitjançant energies renovables; tenen un sistema de tancament de reg que recicla l’aigua i utilitza un 95% menys que en el cultiu tradicional. Alhora, cultiven de forma neta i saludable, sense pesticides o additius afegits.
Recordar que la convocatòria de subvencions per a empreses per la compra de vehicles elèctrics continua oberta fins a finals d’aquest any.
Compartir:
Buy now