Actualitat a Espai Empresa

L’Ajuntament i la UPC signen un acord de col·laboracióZoom

L’Ajuntament i la UPC signen un acord de col·laboració

Noticia publicada el 24 de gener de 2019


La UPC i l’Ajuntament de Molins de Rei han signat un acord marc de col·laboració, de tres anys de durada prorrogables, per promoure activitats de formació, investigació científica de desenvolupament tecnològic i transferència de tecnologia.
La Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) i l’Ajuntament de Molins de Rei han signat un acord marc de col·laboració a partir del qual ambdues institucions es comprometen a impulsar conjuntament activitats de formació, investigació científica de desenvolupament tecnològic i transferència de tecnologia desenvolupada per la Universitat.

Pel que fa a recerca i transferència de tecnologia es col·laborarà en projectes conjunts, susceptibles de valoritzar-se en l’àmbit de propostes europees.

En aquest àmbit, també s’organitzaran activitats de promoció de la recerca i el desenvolupament tecnològic, especialment relacionades amb el territori i el teixit econòmic i social. El conveni també preveu accions de cooperació per al desenvolupament i altres actuacions de repercussió social, com ara l’elaboració de propostes de suport a projectes de cooperació internacional.

D’altra banda, ambdues institucions s’han compromès a cooperar en el desenvolupament de la ciència i la tecnologia de projectes innovadors impulsats per empreses de Molins de Rei. Concretament, es donarà suport a projectes empresarials d’aquest municipi basats en les tecnologies de la Indústria 4.0. Així mateix, es col·laborarà amb emprenedors locals que necessitin suport tecnològic per desenvolupar els seus projectes.

La UPC també treballarà amb el consistori per promoure la ciència i la tecnologia als centres educatius del municipi i fomentar accions adreçades als alumnes d’aquests centres.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, que l’esperit d’aquest acord és “aprofitar i difondre al màxim el coneixement que hi ha a la Universitat, i transferir-lo a les empreses, centres docents i al propi ajuntament de Molins de Rei”. Casals també ha destacat que “amb aquest tipus d’acords la Universitat es pot acostar a les ciutats i viles on viuen els seus propis professors i investigadors”. De la seva banda, el rector de la UPC, Francesc Torres, ha subratllat que “promoure la tecnologia entre les empreses és la millor manera de fer país i de fomentar les vocacions tecnològiques, especialment entre les dones”.

Per facilitar els projectes específics i el seu seguiment es constituirà una comissió mixta presidida per Jordi Berenguer, vicerector de Transferència de Coneixement i Innovació de la UPC.

- Descarregar: Nota de premsa

Compartir:
Buy now