Actualitat a Espai Empresa

L’Ajuntament aposta per la reactivació econòmica i les tecnologies 4.0

Noticia publicada el 29 d'abril de 2021
  • Les empreses amb més de 10 treballadors podran optar a una nova línia de subvenció per a inversions en tecnologies 4.0 dotada inicialment amb 25.000€.

  • Aquesta línia complementa els ajuts aprovats per a empreses de fins a 10 treballadors


Conscients que la Indústria 4.0 és una realitat que ofereix un gran potencial tant a escala empresarial com social, l’Ajuntament de Molins de Rei aposta decididament per convertir la transformació digital en una oportunitat tant per a les empreses com per a la ciutadania. Enguany dóna un pas més i aprova una nova línia de subvencions per a les empreses.

L’any 2018 es van iniciar les primeres accions en el marc del projecte La Indústria 4.0: el repte de la transformació digital  i, amb el nou pacte de govern de l’any 2020, es va crear la Regidoria de tecnologies 4.0. El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, reconeix que “creiem que era necessària crear-la per donar aquest impuls i empoderar a la ciutadania de Molins de Rei. Creiem que els propers anys les tecnologies 4.0 formaran part del nostre dia a dia”.

Els objectius principals de la regidoria d’Indústria 4.0 són: impulsar el desenvolupament  tecnològic de Molins de Rei mitjançant la difusió i apropament de les tecnologies 4.0 i dels seus avantatges a empreses, centres educatius i ciutadania; sensibilitzar, difondre i impulsar la utilització de mitjans i tecnologies innovadores i implicar als agents socials i a la ciutadania.

El projecte, que compta amb diferents línies d’actuació, apropa el coneixement, les eines i els experts en les diferents tecnologies de la Indústria 4.0 a les empreses, comerços, emprenedors i centres formatius. També divulga continguts que facilitin la comprensió dels conceptes de la Indústria 4.0 i la transformació digital i les eines que ofereixen aquestes tecnologies a la ciutadania. Jordi Enseñat, el regidor de tecnologies 4.0, assegura que “estem immersos en la quarta revolució industrial i és imprescindible convertir la transformació digital en una oportunitat per a la ciutadania i les empreses. S’han de desenvolupar les sinergies”.  

En aquest sentit, s’han impulsat càpsules formatives per a empreses, comerços i emprenedors i jornades i sessions informatives empresarials sobre diferents tecnologies de la Indústria 4.0 com la impressió 3D, la Realitat Virtual, la Robòtica o el Big Data i la Intel·ligència Artificial. Durant aquest període, també s’han ofert assessoraments personalitzats de la mà de consultors especialitzats.

En l’àmbit dels centres educatius, s’han organitzat càpsules formatives per a docents i alumnes amb la finalitat de sensibilitzar-los respecte a l’impacte que les noves tecnologies tenen en la societat i de presentar eines per treballar la temàtica dins de l’aula. Paral·lelament, i en el marc de les diferents edicions del Dia de l’Emprenedor, s’han portat a terme concursos d’idees innovadores.

Durant aquest període també s’han fet accions adreçades a la ciutadania. Així, en les últimes quatre edicions de la Fira de la Candelera, s’han dissenyat estands i espais divulgatius. A partir del segon trimestre de l’any 2021, s’han programat diferents activitats.

 

Línies de subvencions per a empreses i autònoms

A banda de les accions de difusió, també s’han promogut tres convocatòries de subvencions a empreses de fins a deu treballadors per a despeses relacionades amb l’aprofitament de les tecnologies 4.0. Recordar que la darrera  convocatòria continua vigent i el termini de presentació de sol·licituds acaba el dia 31 de juliol de 2021: destacar que aquesta línia de subvenció preveu ajuts  per un import màxim de 1.500€ i preveu un assessorament previ obligatori sobre la matèria de 3 hores.

Aquest mes de maig està previst que s’aprovin inicialment les bases per una nova línia d’ajuts i posterior convocatòria per a l’aprofitament de les tecnologies 4.0, adreçada a empreses del municipi de més de 10 treballadors que acreditin que han participat en el projecte d’assessorament en tecnologies 4.0 de l’Ajuntament de Molins de Rei. L’import de la subvenció oscil·larà entre els 3.000 i els 5.000 euros, i prioritzarà la creació de llocs de treball.

El alcalde, Xavi Paz, explica que “aquesta és una línia més que constata el nostre suport al sector empresarial” i assegura que “vindran més línies d’ajudes. El superàvit del 2020 està també a la disposició de les nostres empreses per fer possible la reactivació econòmica de la vila”.
Compartir:
Buy now