Actualitat a Espai Empresa

Experts en 5G detallen l’impacte que tindrà en el teixit econòmic

Noticia publicada el 2 de febrer de 2022
 

Les activitats de l’àmbit empresarial arrenquen amb una jornada sobre les xarxes 5G, que permetran un espectacular salt endavant tecnològic en molts sectors. Una trobada simultània d’empreses per fomentar el networking i una conferència amb casos d’èxit de cooperatives completaran el programa d’activitats previst en aquesta 171ª edició de la Fira de la Candelera.

Les connexions mòbils de cinquena generació, coneguts com a 5G, seran una revolució per molts sectors productius. Rosa Paradell, directora de desenvolupament de negocis d’innovació d’i2Cat, ha explicat que s’aconseguirà molta més velocitat de transmissió de dades, molta més estabilitat i seguretat en les comunicacions i es podran connectar molts més dispositius simultàniament. Això farà que la majoria de dispositius que es relacionin siguin objectes i màquines, no les persones, i permetrà donar un salt endavant espectacular a sectors com el de la mobilitat amb els cotxes autònoms, el de l’entreteniment, el de la salut i l’industrial entre d’altres.

De la seva banda, Eduard Martín, director connectivitat intel·ligent Mobile World Capital ha centrat la seva intervenció en l’evolució de les xarxes fins a dia d’avui, que estem a les portes del 5G. Després ha detallat aquelles aplicacions pràctiques que tindrà aquesta nova tecnologia pels negocis i les administracions, independentment de la seva dimensió, i fins i tot els nous dispositius que utilitzarem en un futur no gaire llunyà.

La darrera intervenció ha anat a càrrec de Víctor Vera, director territorial d’empreses a Catalunya a Orange España. Vera ha fet una predicció tecnològica de fins on ens poden portar les xarxes 5G, assegurant que cada evolució de xarxes suposa un salt que supera deu vegades el model anterior. També ha explicat que caldrà canviar totes les antenes per disposar d’aquesta tecnologia, amb antenes molt més petites i que s’hauran d’anar desplegant amb temps. Finalment ha posat l’accent en l’impacte organitzatiu i el canvi cultural que suposarà la nova tecnologia.

Els actes d’empresa de la Fira de la Candelera continuen dijous a les 9.30h amb la 16ª Trobada Simultània d’Empreses (BNE), que consistirà en una ponència i networking amb empreses i professionals per engegar nous projectes. Finalment, el divendres 4 de febrer tindrà lloc la conferència empresarial amb casos d’èxit de cooperatives: “Noves formes de comunicació i màrqueting per arribar als joves”. Tots els actes s’han organitzat presencialment i, al mateix temps, s’han pogut seguir en streaming  pels canals oficials de la Fira.

Més informació a: https://www.candelera.cat/empresa

Podeu veure la ponència de l'acte fent clic aquí

- Descarregar: Nota de premsa

Compartir:
Buy now