Actualitat a Espai Empresa

L’empresa molinenca Guilera participarà en el projecte de reindustrialització de la planta de Delphi

Noticia publicada el 23 de juny de 2016


L'empresa Guilera ha arribat a un acord amb tres empreses més per a la reindustrialització de la planta que la multinacional americana de components de l’automòbil Delphi té a Sant Cugat del Vallès i que posa fi a la seva activitat el proper Octubre. El pla comportarà una inversió d’entre 10 i 12 milions d’euros i permetrà salvar 208 llocs de treballs.

L’acord entre les quatre companyies J. Juan (segon fabricant europeu de frens per moto), Gutmar (fabricació de mecànica de precisió per la industria aeronàutica), Guilera (fabricant de electrònica per automoció) i la enginyeria ISEE, es el de crear una nova societat Newco, que permeti crear sinèrgies entre elles per tal de guanyar en dimensió i poder fer front a nous projectes col·laboratius.

Mitjançant aquesta aliança estratègica, les companyies portaran a terme la seva activitat de forma independent, excepte Guilera i ISSE, que ho faran conjuntament, per implantar un nou centre de enginyeria i desenvolupar futurs projectes conjunts.

Per la seva banda, la companyia Guilera mantindrà la planta de producció actual a Molins de Rei, on recentment s’ha iniciat la fabricació de controladors de motors de vehicles elèctrics.

El passat 9 de juny, les 4 empreses van arribar a un acord amb els sindicats, si be encara cal tancar les negociacions amb les administracions implicades, si tot segueix el seu curs, preveuen iniciar la nova etapa a finals d’any, així que Delphi hagi posat fi a l’activitat el proper mes d’octubre.
Compartir:
Buy now